Anti Cellulite massage behandeling (specialisatie)

Cellulite, Achtergrondinformatie:

Met cellulite of sinaasappelhuid wordt in de cosmetische industrie bedoeld een wat bobbelige structuur die de huid en onderhuids bindweefsel kunnen krijgen. Het is geen ziekte en volkomen onschuldig. Sinaasappelhuid die nieuw ontstaat in de buurt van een vrouwenborst is evenwel wél een reden om een arts te bezoeken voor nader onderzoek: soms wordt de rimpeling van de huid veroorzaakt door een kwaadaardige tumor. De benaming cellulite moet niet verward worden met de medische betekenis van cellulitis. Hiermee wordt een bacteriëleinfectie van het onderhuidse weefsel bedoeld.

Waarschijnlijk wordt cellulite veroorzaakt door een combinatie van factoren waaronder lifestyle, dieet, gebrek aan lichaamsbeweging, hormonale veranderingen en ouder worden. Oestrogeen zou één van de veroorzakers van de gehate kuiltjes zijn.

Er zijn veel theorieën over de oorzaken en misschien nog wel meer wondermiddeltjes waardoor je er weer af kunt komen. De cosmetische industrie biedt allerlei behandelingen tegen cellulite. Van zalfjes tot medische ingrepen als liposuctie. Er is echter nooit bewezen dat er een succesvolle behandeling tegen cellulite bestaat.

De verschillende massagetechnieken en het gebruik van essentiële oliën zijn de belangrijkste middelen om cellulitis te verminderen en te verwijderen. Doe ze dagelijks, liefst zelfs meerdere keren per dag en gebruik elk vrij moment om je sinaasappelhuid te masseren en de plaatselijke bloedcirculatie te stimuleren. Hoe meer, hoe beter.

Cellulite (cellulisis in de volksmond ) wordt daarom ook wel sinaasappelhuid genoemd.

Medisch gezien staat de term cellulitis voor een ontsteking van het onderhuidse bindweefsel met uitbreiding in de breedte.

De kuiltjes en bobbeltjes in de huid kunnen enigzins gevoelig zijn en zitten vooral op de billen, heupen, dijen, onderbuik en bovenarmen.

Het onregelmatige huidoppervlak bij cellulitis is het gevolg van verdikte huidcellen, vocht en giftige stoffen uit zowel de omgeving als voedsel.

Cellulitis komt veel vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Dit houdt vermoedelijk verband met vrouwelijke hormonen.

Het komt voor bij 90% van de volwassen vrouwen.

Oorzaken zijn: een slechte bloedcirculatie, alcohol, weinig beweging, stress, geraffineerde suiker en cafeine.

Ook bepaalde medicijnen en de pil kunnen een nadelig invloed hebben op de hormoonhuishouding.

Er zijn 4 stadia (De Nurnberger - Muller schaal) om verschillende stadia van cellulite te beschrijven:

 • Fase1 Er zijn geen bobbetjes of putjes zichtbaar als je staat of ligt. Als je de "Pinch test" doet ( je neemt de huid tussen de duim en wijsvingen en knijpt hierin), zie je een lichte vorming van kronkels en voren in de huid. Maar er is geen sprake van een sinaasappelhuid;
 • Fase 2 Er zijn geen bobbeltjes of putjes aanwezig als je staat of ligt, maar als je de "Pinch test" doet, is er sprake van een sinaasappelhuid;
 • Fase 3 Bobbeltjes en putjes zijn zichtbaar als je staat;
 • Fase 4 Bobbeltjes en putjes zijn zichtbaar als je staat en ligt.

Het proces van een normale huid naar een sinaasappelhuid:

 • 1- vetcellen zwellen op door vetophoping;
 • 2- de haarvaten worden doorlatend en dit zorgt voor een plaatselijke ophoping van vocht;
 • 3- Onvoldoende afvoer van afvalstoffen vertraagt de verwijdering van overvloedige vocht;
 • 4- De vetcellen beginnen te clusteren en worden bijeengehouden door collageen vezels (Collagene vezels bestaan uit het eiwit collageen. De trekvastheid van dit type vezels is vergelijkbaar met die van staal. De vezels zorgen dat het bindweefsel niet oneindig kan worden uitgerekt en daardoor behoudt het lichaam zijn vorm), die een goede bloedcirculatie weer verhinderen;
 • 5- Het Bindweefsel komt onder spanning te staan. Hierdoor wordt er getrokken aan de bovenste huidlaag en ontstaan er behalve bobbels ook putjes in de huid.

foto's van voor de behandeling:

 


10 oorzaken ontstaan van cellulite


Genetische (erfelijke) aanleg;
Te weinig beweging;
Cafeine (koffie, thee);
Dierlijk vet;
Geraffineerde voedingsproducten zoals suiker;
Overmatig gebruik van zout (chips, pinda’s, kant en klaar maaltijden);
Nicotine;
Te weinig water;
Anti-conceptiepil.


10 tips om cellulite te verminderen/voorkomen


1 Gezonde afwisselende voeding, een goede spijsvertering (vezels) zorgt ervoor dat afvalstoffen snel worden afgevoerd en daardoor krijg cellulite minder kans;
2 Drink minimaal 1,5 liter water per dag, dan houdt je lichaam minder vocht vast en zorgt voor een optimale stofwisseling;
3 Borstelen van de huid: de huid wordt zachter doordat dode huidcellen worden verwijderd en de bloedcirculatie wordt bevorderd;
4 Cellulitis massage maakt de onderliggende verkleefde huid- en vetlagen los, hierdoor wordt de bloedcirculatie bevorderd en de functie van de lymfestelsel verbeterd;
5 Onder de douche masseren met een speciale handschoen;
6 D.m.v. een electrische apparaat: het voert het vocht tussen de cellen af;
7 Sporten en bewegen, dit bevorderd de bloedcirculatie en verbrand overtollig vet;
8 Ontspannen, het stresshormoon cortisol kan cellulite verergeren en een goede nachtrust zorgt voor verbranding van overtollig vet;
9 Beperk het baden en douchen met water boven de 38 graden Celsius, naspoelen met koud water, dit is goed voor de bloedcirculatie;
10 Draag zo weinig mogelijk strakke kleding: die belemmerd de bloedcirculatie.

Bij zwangerschap wordt de hormoonhuishouding ook veranderd.

Cellulite wordt vaak niet erkend als een medische aandoening.

Lichaamsbeweging, afvallen indien nodig, borstelen van de huid met een borstel van natuurhaar, massage en het eten van zo veel mogelijk organisch en zo weinig mogelijk bewerkte voedingsmiddelen zouden kunnen helpen.

Cellulite wordt niet (enkel) veroorzaakt door overgewicht, maar kan er wel door worden versterkt.

Massage helpt de vetophoping af te breken en stimuleert de stofwisseling.

Door de bloedcirculatie te bevorderen worden de gifstoffen afgevoerd.

Anti-Cellulite De massage:

Met massage kun je gericht plaatselijk vet verwijderen en de bloedcirculatie van het lichaam verhogen. Ook stimuleer je de zuurstoftoevoer zodat de huid er mooier gaat uitzien.

De anti-cellulite massage is een intensieve massage op de plaatsen waar de cellulite zich ophoopt zoals boven benen-heupen-billen-buik. Ik masseer met Chemodol massagecreme. De massage duurt ongeveer 60 minuten per volledige sessie. een deelsessie van 30 of 45 minuten is ook mogelijk, e.e.a. is afhankelijk van wat je behandeld wilt hebben:

 • cellulite massage 30 minuten €22,-
 • cellulite massage 45 minuten €27,50
 • cellulite massage 60 minuten €33,-
 • 6 rittenkaart: na iedere 6 behandelingen krijg je de volgende 2 behandelingen met ca 40% korting (met een minimum van €15,-), je krijgt hier een kaart voor, zodat je de afspraken kunt zien.

Spoedbehandeling

Binnen enkele weken een goed resultaat? wil je om welke reden dan ook (b.v. als je werkzaam bent als model) binnen enkele weken een heel goed resultaat? je kunt 3 behandelingen per week inplannen hiervoor.

De delen die ik niet masseer dek ik af met handdoeken. Tijdens de massage zet ik muziek op en er wordt niet gepraat, het is belangrijk dat jij je lekker ontspant, want alleen dan (als je je spieren niet aanspant) kan ik een goede massage geven. ervaringen van klanten

Je kunt deze massage een beetje vergelijken met een bindweefsel massage. Na 4 behandelingen is er al resultaat te zien: de huid wordt strakker en voelt elastischer aan, de cellulite wordt minder doordat deze beter verdeelt is onder de huid. Het beste resultaat krijg je door de eerste 6 sessies (een speciale 6-afsprakenkaart is hiervoor verkrijgbaar)  consequent elke week te ondergaan, hierna is het een kwestie van regelmatig bijhouden: ca 1 maal per 4 weken.

Ik heb een reeks proefsessies gedaan (totaal 60 stuks) om te kijken hoe het resultaat was na 6 behandelingen en deze zijn hoopgevend.

Alleen een massage is echter niet afdoende, wat erg belangrijk is om te doen: veel beweging en een gezonde voeding. Een optimaal resultaat bereik je pas als je ook deze zaken consequent naleeft: Het is net als bij beweging/sporten, het is pas effectief als je dit regelmatig doet en dat geldt ook voor deze anti cellulitis massage en verstevigende massage.

Kennismaking met de behandeling:

Maken van een afspraak voor een eerste kennismaking anti-cellulite massage behandeling:

De eerste massage behandeling kost €15,- voor 45 minuten ter kennismaking.

Je kunt het beste een afspraak maken via de mail. Voor het vastzetten van een afspraak wil ik graag je adres gegevens hebben, zodat ik weet dat je serieus bent. Ik ga discreet met klantgegevens om.

Als je wilt kunnen wij voor aanvang van de behandeling foto's maken en opmeten zodat je na een aantal behandelingen het resultaat goed kunt zien en opmeten.

Waar moet je rekening mee houden bij deze massage?

 • neem 1 badhanddoek mee;
 • zorg dat je schoon gewassen bent bij aanvang van de masage: de huid moet voor een optimaal resultaat gereinigd zijn en gehydrateerd;
 • je wordt afgedekt met een handdoek daar waar ik niet masseer;
 • doe na de massage een aantal uren rustig aan, ga b.v. niet sporten of hardlopen;
 • indien je ongesteld bent, kun je beter geen massage ondergaan, (puur voor het ongemak);
 • drink voldoende water om de afvalstoffen kwijt te raken.

Even wat statistieken naar aanleiding van de 6 proefsessies:

Sessie 6 (laatste) VOOR AANVANG

Last voor aanvang  geen      weinig    beetje   veel    in%               


Benen

0

17

50

33

Heupen

0

0

67

33

Billen

0

0

83

17

Buik

83

0

0

17

 

 

 

 

 

Verschil te zien        slechter  geen     beter    in%               NA 6 BEHANDELINGEN:


Benen

0

17

83

 

Heupen

0

17

83

 

Billen

0

33

67

 

Buik

0

0

17

 

 

 

 

 

 

 

Hoe voelt massage          te zacht  normaal te hard  prettig NA 6 BEHANDELINGEN:


In %

0

17

0

83

 

 

 

 

 

Glazen water per dag op

1

1-3

3-6

 

In %

0

33

67

 

 

 

 

 

 

 

foto's van na 6 behandelingen:

  

 

Het is ook mogelijk een deel te behandelen:

b.v.: behandeling achterzijde dijbeen, heupen, billen: duur ong. 30 min. €22,-

meer informatie over cellulitis op cellulite startpagina